Banner project 1

Project 1

Voor dit project mochten we een interieur ontwerp maken met LEF! Het was een bestaand huis die qua indeling en uitstraling totaal anders mocht worden. Hierin hadden we de vrije hand, uiteraard uitgedacht met de wensen van de opdrachtgevers erin verwerkt.

Hal & Eetkamer: In het hele huis is een mix gemaakt van strakke en stoere elementen met hier en daar een klassieke knipoog. De hal kreeg een metamorfose door mooie zwarte deuren van Bod’or en een op maat gemaakte stalen taatsdeur. In de nis een op maat gemaakt eiken garderobe.

Zitgedeelte: Heerlijk om te ontwerpen, nog leuker dat we het gehele plan ook mochten uitvoeren! De wens voor twee zitjes is vervuld door een hele lange bank te plaatsten. De lange kant van de bank samen met de love-Seat functioneert als zitgedeelte voor bij de TV. De korte kant van de bank vormt samen met de twee witte fauteuils een zithoek om de open haard.

Open haarden: Het huis heeft twee open haarden. Waarvan één al bestaand was, een klassieke kalkzandstenen open haard. Door deze openhaard te verven in de kleur soft black van Painting the Past heeft het nu een stoere uitstraling. Diezelfde kleur komt weer terug in de zwarte kasten bij de ronde eethoek. De nieuwe openhaard is zo geplaatst dat het een scheiding maakt tussen de eetkamer en het zitgedeelte. De poef op maat rond de open haard is een lekker plekje om op te warmen!

Direct achter de stalen deur staat een stoere eiken ronde eettafel, de ronde vorm nodigt ontzettend uit om eraan te gaan zitten. Boven de ronde tafel hangt een prachtige koepellamp met aan de buitenkant een aardse uitstraling en de binnenzijde strak wit. De eetstoelen die aan de tafel staan zijn luchtig en subtiel.

Slaapkamer: De slaapkamer heeft een waanzinnig mooie hoogte, dit hebben we benadrukt door een strakke zwarte kroonluchter op te hangen. We hebben een inloopkast gecreëerd door het kantoor bij de slaapkamer te betrekken. In de nissen maakten we van eikenhoutopbergruimtes en een kaptafel met lades.

Verlichting: In het hele huis hebben we gekozen voor een mix van diverse lampen: Spots, wandlampen,  hanglampen en staande lampen. Door voor verschillende lichtbronnen te kiezen komt er al direct veel sfeer bij kijken. Er is geen lamp hetzelfde en in zijn totaliteit is het toch een eenheid!

Wandbekleding: In de gehele woning hebben we verschillende wandbekleding toegepast. Achter de bank zit een prachtig behang van Arte, met een metaalachtige uitstraling. Op de wand achter de zwarte kasten zit ook behang van arte, met een paardenhuidachtige uitstraling (pas op voor de hoge aaibaarheidsfactor!) . Ditzelfde behang is een ander kleur toegepast in de slaapkamer.

Op het toilet hebben we een behang van Elites gebruikt. Deze is geheel af te nemen, en kan dus op wanden gebruikt worden die nat kunnen worden en schoon gemaakt moeten worden!

Kunst & Styling: In de slaapkamer en de woonkamer hebben we tijdens de styling aan huis deze prachtige Eyecatchers van Cobra Art opgehangen. De rest van het huis stylde we af met verschillende mooie items die de puntjes op de i zetten.