project 5 (1)

Project 5

In dit mooie project mochten wij meedenken met de details en de (af)styling. Een opdracht die wij met veel plezier hebben gedaan, want hoe vaak krijg je de kans om een gehele muur vol beplanting toe te passen...

De basis was goed. Natuurlijke materialen, frisse kleuren en een tijdloze vormgeving. Nu was het tijd om na te denken over de details. In een kapsalon kunnen we net even wat groter uitpakken. 

Het brainstormen kon beginnen. We waren er al snel uit: groen moest toegevoegd worden voor een frisse uitstraling en leer voor een stoer effect. Het groen hebben we op grote schaal toegepast. De groene wand geeft dat echte Wauw-gevoel. Met een flinke knipoog wilden wij de ontspannen sfeer benadrukken. De grote letters: Sttt... met groen bekleed zijn hier een goed voorbeeld van.

Een extra voordeel aan al dit groen, het komt de akoestiek ontzettend ten goede! Het absorbeert enorm veel geluid.

De kleur cognac komt extra sterk uit door de groene achterwand, de witte wanden en het stoere hout. Leer is praktisch en wordt alleen maar mooier met de jaren, naast dat de bank er superstoer uit ziet, zit deze ook nog eens heel erg lekker. Geen straf dus om daar even te wachten voordat je aan de beurtbent voor een heerlijke behandeling in deze salon.

Verlichting:  Naast de basisverlichting hebben wij sfeerverlichting toegepast. Het staande lampje is goed in contrast met de overige meubelen. De lamp in het toilet maakt de sfeer helemaal af, voegt sfeer toe en is even net wat anders als rechtuit.

Kunst en styling:  Het groen hebben we ook doorgevoerd in de Styling. Groene vazen en groene takken in grote potten! Stolpen zorgen ervoor dat ' praktische accessoires' kunstobjecten lijken. We hebben nagedacht over de kleinste details... Mooi om tot in de laatste puntjes zo mee te mogen denken met een creatieveling in een ander vakgebied.

We wensen Tendenz mooie jaren toe in hun prachtige kapsalon!